Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)

% din tot PASUL 3 (0 din 524)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)
Întrebarea 59 din 524

În care dintre situaţii este interzis să circulaţi pe drumurile publice?

A atunci când certificatul de înmatriculare este deteriorat;
B atunci când vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă, în caz de pagube materiale produse terților prin accidente de circulație, conform legii;
C atunci când conducătorul auto nu a plătit taxa de folosire a drumurilor publice.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

În cazul în care certificatul de înmatriculare sau înregistrare este deteriorat, nu vă este interzis să circulați pe drumurile publice, dar aveți obligația ca în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării deteriorării sa cereți eliberarea unui nou certificat de înmatriculare sau înregistrare.


Pentru varianta  B 

Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculului care nu are încheiată asigurarea de răspundere civilă, în caz de pagube materiale produse terţilor prin accidente de circulaţie (RCA).


Pentru varianta  C 

Taxa de folosire a dumurilor nu se percepe pe toate categoriile de drumuri, deci se poate circula pe drumurile pe care nu se percepe taxă de folosire a acestora, ca de exemplu în interiorul reședințelor de Județ sau a Municipiilor.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 1-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 1
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 2-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 2
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4
Găsiți aici lecție video cu alte sancțiuni (punctele de penalizare, interdicția de a conduce pe teritoriul României și reținerea / retragerea / suspendarea / anularea permisului de conducere) --> Codul Rutier - Alte sancțiuni

Articole de referință (legislație 2024)

NORME 1 octombrie 2010 = NORME METODOLOGICE din 1 octombrie 2010(*actualizate*) pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 18

În cazul pierderii, furtului, schimbării numelui ori deteriorării certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat să solicite autorităţii competente eliberarea unui nou certificat de înmatriculare sau de înregistrare, în condiţiile stabilite de autoritatea competentă, în termen de 30 de zile de la data declarării pierderii sau furtului, de la data schimbării numelui ori de la data constatării deteriorării, după caz.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 10

(1) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, precum şi a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.


Pentru varianta  C 

NORME 1 octombrie 2010 - Articolul 1

(2) Tariful de utilizare se aplică utilizatorilor români şi străini pentru toate vehiculele deţinute de aceştia, înmatriculate temporar sau definitiv, care circulă pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), tariful de utilizare nu se aplică pentru sectoarele de drumuri naţionale aflate în interiorul reşedinţelor de judeţe şi al municipiilor, între indicatoarele rutiere de intrare/ieşire în/din acestea.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.