Pasul 3 - Mediu de învățare Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de vehicule Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de vehicule Categoria Tr
Ai parcurs 0% din Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de vehicule
Întrebarea 1 din 42

Sunteți obligat să semnalizați orice schimbare a direcției de mers?

A numai dacă sunt vehicule care vă urmează;
B numai în localități;
C da.

Explicație (actualizată 2024)

Conducătorul de vehiculul este obligat să semnalizeze din timp intenția de a schimba direcția de mers, cu cel puțin 50 m în localități și 100 m în afara localităților înainte de începerea efectuării manevrei și să mențină în funcțiune semnalizarea schimbării direcției de mers pe întreaga durată a executării manevrei.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Folosirea corectă a sistemului de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă
Reguli referitoare la efectuarea manevrelor și manevra de depășire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
[...]
g) luminile indicatoare de direcţie pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers, inclusiv la punerea în mişcare a vehiculului de pe loc.
[...]

Regulament** - Articolul 116

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să semnalizeze schimbarea direcţiei de deplasare, depăşirea, oprirea şi punerea în mişcare.
(2) Intenţia conducătorilor de autovehicule şi tramvaie de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate ori de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau a celor care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor înainte de începerea efectuării manevrelor.
[...]

OUG* - Articolul 54

(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
(2) Semnalizarea schimbării direcţiei de mers trebuie să fie menţinută pe întreaga durată a manevrei.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.