Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 6 din 789

Cum se semnalizează mersul înapoi?

A folosind claxonul din dotare;
B cu luminile intermitente de culoare galbenă;
C cu luminile speciale destinate acestei manevre.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Claxonatul intermitent, pentru a-i atenționa pe participanții la trafic din spatele vehiculului, nu se recomandă în asemenea situații, unii participanți la trafic s-ar putea speria.


Pentru varianta  B 

Luminile intermitente de culoare galbenă, mai exact luminile indicatoare de direcție, se folosesc pentru semnalizarea schimbării direcției de mers, inclusiv la punerea în mișcare a vehiculului de pe loc. Acestea nu constituie semnalizarea specifică mersului înapoi.


Pentru varianta  C 

Conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească luminile pentru mersul înapoi atunci când vehiculul este manevrat înapoi, acestea fiind luminile speciale destinate acestei manevre. Acestea sunt sunt poziționate în spatele autovehiculului și se aprind automat la cuplarea manetei de viteze în treapta de mers înapoi. Se recomandă, prin regulamentul rutier, dotarea autovehiculelor și cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.


Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Folosirea corectă a sistemului de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă
Manevra de mers înapoi - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Întoarcerea și mersul înapoi

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Regulament** - Articolul 113

(1) Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 m faţă de cei cărora li se adresează, pe o durata de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei.
[...]


Pentru varianta  B 

Regulament** - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
[...]
g) luminile indicatoare de direcție pentru semnalizarea schimbării direcției de mers, inclusiv la punerea în mișcare a vehiculului de pe loc.
[...]


Pentru varianta  C 

Regulament** - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
[...]
f) luminile pentru mersul înapoi atunci când vehiculul este manevrat către înapoi;
[...]
(5) Luminile de avarie se folosesc în următoarele situaţii:
[...]
b) când vehiculul se deplasează foarte lent şi/sau constituie el însuşi un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic;
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.