Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 123 din 789

În care dintre situații conducătorul de vehicule este obligat, pe timp de noapte, să schimbe lumina de drum cu cea de întâlnire?

A când drumul este neiluminat;
B când circulă în localitate, pe un drum cu mai multe benzi pe sens;
C în cazul în care din sens opus se apropie un autovehicul, de la o distanță de cel puțin 200 m.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede ca atunci când, pe timp de noapte, drumul este neiluminat să schimbați lumina de drum (faza lungă) cu cea de întâlnire (faza scurtă).


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede ca atunci când circulați pe timp de noapte în localitate, pe un drum cu mai multe benzi pe sens, să schimbați lumina de drum (faza lungă) cu cea de întâlnire (faza scurtă)


Pentru varianta  C 

Pe timpul nopții, la apropierea de un alt vehicul care circulă din sens opus, sunteți obligat ca de la distanța de cel puțin 200 de metri să folosiți luminile de întâlnire (faza scurtă), concomitent cu reducerea vitezei. Astfel, dacă aveți în funcțiune lumina de drum (faza lungă), aveți obligația de a o schimba cu lumina de întâlnire (faza scurtă).


Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Folosirea corectă a sistemului de iluminare și semnalizare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă
Obligațiile și interdicțiile conducătorilor de vehicule în timpul deplasării - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Obligații, interdicții și conducerea agresivă

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

Regulament** - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere și tramvaie sunt obligați să folosească instalațiile de iluminare și/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
[...]
b) luminile de întâlnire sau de drum, în mers, atât în localități, cât și în afara acestora, după gradul de iluminare a drumului public;
[...]
(2) Pe timpul nopții, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligați ca de la o distanță de cel puțin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier se apropie de un autovehicul care circulă în față să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 100 m.
(3) Pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere și tramvaie care se apropie de o intersecție nedirijată prin semnale luminoase sau de către polițiști sunt obligați să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.