Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr

% din tot PASUL 3 (0 din 789)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria Tr
Întrebarea 335 din 789

În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecția prezentată?

A roșu, verde albastru;
B verde, roșu, albastru;
C albastru, verde, roșu.

Explicație (actualizată 2024)

Intersecția este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, autovehiculul roșu și cel albastru întâlnesc indicatorul „Cedează trecerea” și au obligația de a ceda trecerea autovehiculului verde, în acest caz autovehiculul verde trece primul, deoarece se afla pe drumul cu prioritate.

Între autovehiculul roșu și cel albastru s-a creat o situație de egalitate, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, autovehiculul albastru, virând către stânga, are obligația de a-i acorda prioritate autovehiculului roșu deoarece acesta îi vine din partea dreaptă.

Ordinea de trecere va fi următoarea: autovehiculul verde, urmat de autovehiculul roșu, iar ultimul va trece autovehiculul albastru.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Explicația completă a indicatorului --> Cedează trecerea
Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Prioritatea de trecere acordată prin lege - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 59

[...]
(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.
[...]

Regulament** - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţievehiculul care vine din dreapta are prioritate.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.