Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 426 din 1200

În care dintre următoarele situații vă este interzis să măriți viteza de deplasare?

A când urmează să fiți depășit;
B la sesizarea aparaturii de detectare a sistemelor radar;
C pe timp de noapte.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Atunci când urmează să fiți depășit aveți obligația de a nu mări viteza de deplasare și de a circula cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile sau a benzii pe care vă deplasați.


Pentru varianta  B 

Aparatura de detectare a sistemelor radar este acel dispozitiv (detector radar) folosit de conducătorii de autovehicule pentru a-i anunța dacă în apropiere se află un aparat radar. Atenție, între detectorul de radar și anti-radar este o diferență mare. Detectorul de radar este permis de lege și doar vă avertizează despre prezența aparatelor radar. Anti-radarul NU este permis de lege, este acel aparat care bruiază semnalul emis de aparatul radar al poliției pentru ca aceștia sa nu vă poată intercepta viteza cu care vă deplasați.

Prin urmare, aparatura de detectare a sistemelor radar o folosiți chiar dvs. și este lipsit de logică să vă fie interzis să măriți viteza de deplasare la sesizarea acestei aparaturi.


Pentru varianta  C 

Pe timpul nopții, nu vă este interzis să măriți viteza de deplasare, atât timp cât nu depășiți viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

Dar trebuie reținut că pe timpul nopții, atunci când întâlniți un alt vehicul care circulă din sens opus, trebuie să folosiți luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 200 de metri și să reduceți viteza de deplasare.


Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Reguli referitoare la efectuarea manevrelor și manevra de depășire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea
Reducerea vitezei și limitele maxime de viteză - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Viteza de deplasare
Folosirea corectă a sistemului de iluminare și semnalizare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Regulament** - Articolul 119

Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat:
a) să nu mărească viteza de deplasare;
b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.


Pentru varianta  B 

OUG* - Articolul 44

[...]
(4) În circulația pe drumurile publice se interzice deținerea la vedere, montarea și folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră și luminoasă pe și în alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2), precum și deținerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcționare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.
[...]


Pentru varianta  C 

Regulament** - Articolul 114

[...]
(2) Pe timpul nopții, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligați ca de la o distanță de cel puțin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier se apropie de un autovehicul care circulă în față să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 100 m.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

7 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.