Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 419 din 1192

În care dintre următoarele situaţii vă este interzis să măriţi viteza de deplasare?

A când urmează să fiţi depăşit;
B la sesizarea aparaturii de detectare a sistemelor radar;
C pe timp de noapte.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Atunci când urmează să fiți depășit aveți obligația de a nu mări viteza de deplasare și de a circula cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile sau a benzii pe care vă deplasați.


Pentru varianta  B 

Aparatura de detectare a sistemelor radar este acel dispozitiv (detector radar) folosit de conducătorii de autovehicule pentru a-i anunța dacă în apropiere se află un aparat radar. Atenție, între detectorul de radar și anti-radar este o diferență mare. Detectorul de radar este permis de lege și doar vă avertizează despre prezența aparatelor radar. Anti-radarul NU este permis de lege, este acel aparat care bruiază semnalul emis de aparatul radar al poliției pentru ca aceștia sa nu vă poată intercepta viteza cu care vă deplasați.

Prin urmare, aparatura de detectare a sistemelor radar o folosiți chiar dvs. și este lipsit de logică să vă fie interzis să măriţi viteza de deplasare la sesizarea acestei aparaturi.


Pentru varianta  C 

Pe timpul nopții, nu vă este interzis să măriți viteza de deplasare, atât timp cât nu depășiți viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

Dar trebuie reținut că pe timpul nopții, atunci când întâlniți un alt vehicul care circulă în fața dvs. trebuie să folosiți luminile de întâlnire de la o distanță de cel puțin 200 de metri și să reduceti viteza de deplasare.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare
Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 119

Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat:
a) să nu mărească viteza de deplasare;
b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

7 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.