Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 466 din 1192

În faţa dvs. s-a produs un accident rutier care este cercetat de poliţie, iar circulaţia se desfăşoară anevoios, pe un singur sens. Cum veţi proceda?

A vă continuaţi drumul cu atenţie, respectând indicaţiile poliţistului rutier;
B vă continuaţi drumul cu viteză sporită, pentru a nu bloca traficul rutier;
C reduceţi viteza şi opriţi în locul accidentului, pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

În situația în care circulați în zona producerii unui accident cercetat de politie, trebuie sa va continuati deplasarea cu atenție, respectând indicațiile polițistului rutier. Trebuie știut că în cazul în care întâlnim indicatorul „Accident” aveți obligația de a circula cu maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor.


Pentru varianta  B 

În astfel de situații trebuie să circulați cu atenție și viteză redusă, nicidecum cu viteză sporită. Viteza va fi sporită doar la semnalul polițistului rutier care cercetează accidentul, prin rotirea vioaie a braţului.


Pentru varianta  C 

Nu se recomandă oprirea la locul accidentului, pentru a vedea ce s-a întâmplat, atat timp cât poliția este deja la locul accidentului, astfel se evită aglomerarea și mai mare a zonei. Dar trebuie știut că orice persoană care are cunoștință despre un accident de circulație în urma căruia a fost vătămată una sau mai multe persoane, are obligația de a anunța poliția și de a suna la numarul unic de urgență 112.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare
Găsiți aici lecție video cu toate semnalele polițistului rutier explicate --> Codul Rutier - Semnalele polițistului rutier

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
g) în zona de acţiune a indicatorului de avertizare "Copii" în intervalul orar 7,00-22,00, precum şi a indicatorului "Accident";


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 88

(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
e) rotirea vioaie a braţului semnifică mărirea vitezei de deplasare a vehiculelor sau grăbirea traversării drumului de către pietoni.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 77

(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

32 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2023 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓