Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 549 din 1183

Permisul de conducere se restituie, după expirarea perioadei de suspendare şi promovarea testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie, dacă a fost reţinut pentru:


A neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale;
B nefolosirea în timpul mersului a centurii de siguranţă;
C utilizarea excesivă a ştergătoarelor de parbriz.

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru varianta  A 

Pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale, se aplică suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile și este obligatorie promovarea testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie (13 întrebări corecte din 15).

Caz în care permisul de conducere se restituie, doar după expirarea perioadei de suspendare şi promovarea testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie. Dacă nu se promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.


Pentru varianta  B 

Pentru nefolosirea în timpul mersului a centurii de siguranţă nu se reține permisul de conducere, caz în care restituirea permisului nu ar putea avea loc. Pentru această faptă se aplică amendă contravențională prevăzută în clasa a II-a și 3 puncte de penalizare.


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic despre utilizarea excesivă a ştergătoarelor de parbriz.


Răspunsul corect este: A

Mai multe detalii despre reducerea perioadei de suspendare găsiți aici --> Redobândirea permisului suspendat
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 2-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 2
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3

Articole de referință (actualizate 2020)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 101

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

OUG - Articolul 106

(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
9. nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament;


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

5 Comentarii Lasă un comentariu

Cheles Nicusor
Cheles Nicusor 28.08.2020 12:31
De ce imi apare din cand in cand la explicație video negru si are doar sunet atat ce se intampla?
Ion Jean Niculae
Ion Jean Niculae 23.09.2019 06:36
Multumesc Scoalarutiera. Admis 25/26
Bucuresti
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.09.2019 15:55

Cu placere, felicitari!


vio
vio 19.02.2018 09:38
Sall aș vrea să știu și eu dacă pot învăța după saitul ăsta
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.02.2018 18:46

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓