Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 549 din 1183

Permisul de conducere se restituie, după expirarea perioadei de suspendare şi promovarea testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie, dacă a fost reţinut pentru:

A neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale;
B nefolosirea în timpul mersului a centurii de siguranţă;
C utilizarea excesivă a ştergătoarelor de parbriz.

Explicație (actualizată 2022)

Pentru varianta  A 

Pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, se aplică amenda contravențională prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile și este obligatorie promovarea testului (examenului) de cunoaștere a regulilor de circulație (13 întrebări corecte din 15).

Caz în care permisul de conducere se restituie, doar după expirarea perioadei de suspendare și promovarea testului de cunoaștere a regulilor de circulație. Dacă nu se promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.


Pentru varianta  B 

Pentru nefolosirea în timpul mersului a centurii de siguranţă nu se reține permisul de conducere, caz în care restituirea permisului nu ar putea avea loc. Pentru această faptă se aplică amendă contravențională prevăzută în clasa a II-a și 3 puncte de penalizare.


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic despre utilizarea excesivă a ştergătoarelor de parbriz.


Răspunsul corect este: A

Mai multe detalii despre reducerea perioadei de suspendare găsiți aici --> Redobândirea permisului suspendat
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 2-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 2
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3

Articole de referință (legislație 2022)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 102

(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

OUG - Articolul 106^1

(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
9. nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament;


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

17 Comentarii Lasă un comentariu


Parfene Ana Maria
Parfene Ana Maria 06.04.2022 06:37
Bună dacă învăț după aplicație este de ajuns pt a lua examenul?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.04.2022 15:38

Da, urmeaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Vezi explicatiile video asa retii mai usor


Parfene Ana Maria
Parfene Ana Maria 06.04.2022 16:29
Mulțumesc!

Andreea Mate
Andreea Mate 07.02.2022 09:35
Buna ziua. Daca nu am vaccinul cu ce test trebuie sa ma prezint la sala?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.02.2022 15:52

ACCESUL PERSOANELOR în incinta serviicilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor  ESTE PERMIS doar celor care:- fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2Guta Veronica
Guta Veronica 26.01.2022 07:27
Buna dimineata dupa Cate zile pot da Sala daca pic la examen ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.01.2022 15:50

Depinde cand gasesti loc liber insa intre examene trebuie sa fie o diferenta de cel putin 15 zile calendaristice.Adriana Brulea
Adriana Brulea 07.06.2021 12:18
La sala vor fi aceleasi intrebari din sanctiuni si infractiuni ca cele de pe site, nu vor fi si altele in plus care nu sunt aici, nu?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.06.2021 15:25

Nu mai sunt alte intrebari in afara de cele pe care le gasesti in mediul de invatarenicoleta anania
nicoleta anania 04.12.2020 12:33
Dacă pic sala prima data , trebuie sa achit iar suma de 89 de lei ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.12.2020 15:44

Nu


Andreea Denisa Condreț
Andreea Denisa Condreț 16.04.2022 23:47
Eu am dat 95

Cheles Nicusor
Cheles Nicusor 28.08.2020 12:31
De ce imi apare din cand in cand la explicație video negru si are doar sunet atat ce se intampla?

Ion Jean Niculae
Ion Jean Niculae 23.09.2019 06:36
Multumesc Scoalarutiera. Admis 25/26
Bucuresti
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 23.09.2019 15:55

Cu placere, felicitari!vio
vio 19.02.2018 09:38
Sall aș vrea să știu și eu dacă pot învăța după saitul ăsta
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.02.2018 18:46

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓