Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 118 din 1192

Viteza de deplasare trebuie redusă:

A la întâlnirea indicatorului „Cedează trecerea“;
B atunci când se circulă din direcţia opusă tramvaielor, troleibuzelor şi autobuzelor oprite în staţie, pe drumurile cu o singură bandă pe sens;
C la întâlnirea indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

La întâlnirea indicatorului “Cedează trecerea” aveți obligația de a reduce viteza de deplasare și de a acorda prioritate de trecere vehiculelor care au prioritate de trecere, adica, de regulă, vehiculelor care circulă pe drumul transversal.


Pentru varianta  B 

Nu aveți obligația de a reduce viteza de deplasare atunci când circulați din direcția opusă vehiculelor de transport public de persoane, chiar dacă acestea sunt oprite în stație. Dar dacă se trece foarte aproape de acestea, ca de exemplu atunci când drumul are doar o singură bandă pe sens și este îngust, se recomandă, din punct de vedere la conduitei preventive, să se reducă viteza și să se sporească atenția.


Pentru varianta  C 

Nu aveți obligația de a reduce viteza nici în situația în care întâlniți indicatorul “Prioritate față de circulația din sens invers”, la întalnirea acestui indicator aveți prioritate de trecere față de vehiculele care circulă din sens opus.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici explicația completă a indicatoarelor --> Cedează trecerea și Prioritate față de circulația din sens invers
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

85 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.