Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 789 din 1192

Semnalul galben intermitent al semaforului:

A anunţă apariţia semnalului roşu;
B obligă conducătorii vehiculelor să reducă viteza şi să circule respectând regulile de circulaţie aplicabile în acea intersecţie;
C interzice intrarea în intersecţie.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, însă conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să respecte semnificația semnalizării rutiere sau a regulilor de circulație aplicabile în acel loc.

De exemplu, dacă lângă semaforul cu lumină galbenă intermitentă este instalat indicatorul de reglementare de prioritate “Oprire”, veți circula cu viteză redusă și veți respecta semnificatia indicatorului “Oprire”, oprind și acordând prioritate de trecere celor care circulă pe drumul transversal.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 53

(1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.
(2) Semnalul de culoare galbenă intermitent permite trecerea, conducătorul de vehicul fiind obligat să circule cu viteza redusă, să respecte semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.