Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 622 din 1199

În situația dată, aveți obligația:

A să opriți, să vă asigurați și să acordați prioritate de trecere înainte de a traversa intersecția;
B nu aveți nicio obligație, întrucât circulați pe un drum prioritar;
C traversați o dată cu autoutilitara și autoturismul, deoarece acestea s-au asigurat.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

În situația dată întâlniți indicatorul „Oprire”. La întâlnirea acestui indicator aveți obligația de a opri, vă asigurați și acordați prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. Oprirea este obligatorie, chiar dacă pe drumul prioritar nu circulă în acel moment vehicule, după care puteți pătrunde în intersecție.


Pentru varianta  B 

Nu circulați pe un drum prioritar, din contră, circulați pe un drum fără prioritate, acest lucru este confirmat de indicatorul „Oprire”.


Pentru varianta  C 

Nu trebuie să vă încredeți niciodată în faptul că ceilalți participanți la trafic s-au asigurat sau să va bazați în totalitate pe semnalele date de aceștia, asigurarea se va face individual. Mai mult de atât, indicatorul „Oprire” obligă la oprire, indiferent de situație, caz în care nu puteți intra în intersecție o dată cu autoutilitara și autoturismul.


Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Explicația completă a indicatorului --> Oprire
Comportamentul conducătorului de vehicul la indicatorul Oprire - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 81

(1) Marcajul transversal constând dintr-o linie continuă, aplicată pe lăţimea uneia sau mai multor benzi, indică linia înaintea căreia vehiculul trebuie oprit la întâlnirea indicatorului "Oprire". Un asemenea marcaj poate fi folosit pentru a indică linia de oprire impusă printr-un semnal luminos, printr-o comandă a agentului care dirijează circulaţia, de prezenţa unei treceri la nivel cu o cale ferată, cu o linie de tramvai sau a unei treceri pentru pietoni. Înaintea marcajului ce însoţeşte indicatorul "Oprire" se poate aplica pe partea carosabilă inscripţia "Stop".
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.