Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 215 din 1192

În care dintre următoarele situaţii conducătorilor de vehicule le este interzis să execute virajul spre stânga la lumina de culoare verde a semaforului electric?

A când întâlnesc indicatorul „Înainte sau la stânga“;
B când se află pe o stradă cu sens unic;
C când întâlnesc indicatorul „Înainte sau la dreapta“.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Când se circulă printr-o intersecţie la culoarea verde a semaforului, conducătorul de vehicul este obligat să respecte semnificaţia indicatoarelor instalate în interiorul acesteia. Exceptie fac indicatoarele de reglementare de prioritate, acestea se vor respecta doar când semafoarele nu funcționează sau funcționează pe galben intermitent.

Pentru varianta  A 

Dacă langă semaforul de culoare verde se întalnește indicatorul “Înainte sau la stânga”, aveți obligația sa vă deplasați doar pe direcțiile înainte sau la stânga, prin urmare NU vă este interzis virajul către stânga la întalnirea indicatorului “Înainte sau la stânga”.


Pentru varianta  B 

Pe străzile cu circulație în sens unic vă este permis sa executați viraje spre stânga sau dreapta, dacă semnalizarea rutieră nu interzice acest lucru. Prin urmare NU va este interzis virajul către stânga pe străzile cu sens unic.


Pentru varianta  C 

Dacă langă semaforul de culoare verde se întalnește indicatorul “Înainte sau la dreapta”, aveți obligația sa vă deplasați doar pe direcțiile înainte sau la dreapta, virajul către stânga fiind interzis.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore
Găsiți aici lecție video cu Indicatoare rutire -->  Indicatoare rutire
Găsiți aici lecție video cu Ordinea de prioritate --> Codul Rutier - Semnalizarea rutieră și ordinea de prioritate

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 57

Conducătorul vehiculului care intra într-o intersecţie la culoarea verde a semaforului este obligat să respecte şi semnificaţia indicatoarelor instalate în interiorul acesteia.

OUG - Articolul 31

Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
c) semnalizarea temporară și/sau indicatoarele electronice, care modifică regimul normal de desfășurare a circulației;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

16 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.