Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 893 din 1199

Sunteți obligat să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități, în următoarele situații:

A în zona de acțiune a indicatorului de avertizare „Copii“, în intervalul orar 07.00-22.00;
B într-o zonă rezidențială;
C la schimbarea benzii de circulație.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

În zona de acțiune a indicatorului „Copii” aveți obligația de a circula cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților în intervalul orar 7:00 - 22:00.

Indicatorului „Copii” vă avertizează că urmează să întâlniți un loc frecventat de copii, cum ar fi școli, grădinițe, locuri de joacă, parcuri, etc.. Este indicat să sporiți atenția pentru a putea opri în siguranță în cazul apariției pe neașteptate a copiilor pe partea carosabilă.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră obligă ca la circulația în zonele rezidențiale semnalizate corespunzător să circulați cu o viteză care să nu depășească 20 km/h. Având în vedere că în enunțul întrebării este vorba despre viteza maximă de 30 km/h varianta B de răspuns nu poate fi corectă.


Pentru varianta  C 

La schimbarea benzii de circulație nu aveți obligația de a circula cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități. Nu trebuie să confundați schimbarea direcției de circulație cu schimbarea direcției de mers prin viraje. La schimbarea direcției de mers prin viraje legislația rutieră obligă să se circule cu o viteză cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților. Prin urmare, varianta C de răspuns nu poate fi corectă.


Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Explicația completă a indicatorului --> Copii
Vitezele maxime admise și cazuri de reducere a vitezei - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Viteza de deplasare
Reguli de circulație în zona rezidențială și zona pietonală - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Drumul cu sens unic, zona rezidențială și zona pietonală

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Regulament** - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
[...]
g) în zona de acţiune a indicatorului de avertizare "Copii" în intervalul orar 7,00-22,00, precum şi a indicatorului "Accident";
[...]


Pentru varianta  B 

Regulament** - Articolul 158

(1) În zona rezidenţială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile, iar jocul copiilor este permis.
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteza de cel mult 20 km/h, să nu staţioneze sau să parcheze vehiculul în afara spatiilor anume destinate şi semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulaţia pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească.


Pentru varianta  C 

Regulament** - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
[...]
i) la schimbarea direcţiei de mers prin viraje;
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

19 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.