Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 698 din 1183

Imobilizarea unui vehicul de către poliţistul rutier se dispune:


A pentru lipsa triunghiurilor reflectorizante;
B pentru lipsa trusei medicale de prim ajutor;
C pentru refuzul de legitimare.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru variantele  A  și  B 

Pentru lipsa triunghiurilor reflectorizante sau a trusei medicale de prim ajutor se aplică amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni.


Pentru varianta  C 

La cererea polițistului rutier aveți obligația să vă legitimați. În cazul în care refuzați să vă legitimați, se va imobiliza vehiculul și veți fi sancționat cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, cu aplicarea unui numar de 4 puncte de penalizare și poșibil să fiți dus la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru stabilirea identităţii.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu --> Codul Rutier - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 2-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 2
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3

Articole de referință (actualizate 2021)

Pentru variantele  A  și  B 

OUG - Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
13. conducerea unui autovehicul şi tractor agricol sau forestier care nu este dotat cu trusa medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii, omologate.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 35

(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

OUG - Articolul 117

(1) Imobilizarea unui vehicul se dispune de către poliţistul rutier în cazul săvârşirii de către conducătorul acestuia a uneia dintre următoarele fapte:
e) refuză să se legitimeze;

OUG - Articolul 101

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 4 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. c).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
c) 4 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
2. refuzul înmânării actului de identitate, permisului de conducere, certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevăzute de lege, la cererea poliţistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului;

Regulament - Articolul 184

(1) În situaţia în care conducătorul de autovehicul sau tramvai, oprit în trafic pentru încălcarea unei norme rutiere, nu are asupra să niciun act de identitate şi nici permisul de conducere, poliţistul rutier trebuie să îl conducă la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru stabilirea identităţii acestuia şi pentru verificarea în evidenta a situaţiei permisului de conducere, atunci când nu există posibilitatea realizării acestor verificări pe loc.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Daniel Falub
Daniel Falub 14.07.2021 13:55
Am sala mâine și nu prea am învățat ce s-ar putea face
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.07.2021 14:52

Du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


ANGHEL LEONARD
ANGHEL LEONARD 23.07.2021 19:04
Ai luat sala??
Eusebiü Ionuț
Eusebiü Ionuț 15.12.2020 01:08
Am sala in ianuarie știți cumva daca se amână ceva ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 15.12.2020 16:16

Daca se amana ceva vor anunta la nivel national.


moise mirela
moise mirela 24.06.2020 10:32
Cand se deschide sala la Slobozia?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.06.2020 14:58

Ia legatura cu cei de la scoala ta de soferi, ei stiu exact ce se intampla la ei in judet.


Alin Dobre
Alin Dobre 25.06.2020 05:35
Luni pe 29

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓