Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 632 din 1200

Care este semnificația indicatorului din imagine?

A prioritate pentru vehiculele care vin din față;
B drum cu prioritate;
C interzis accesul tuturor vehiculelor.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Indicatorul din imagine se numește “Drum cu prioritate”, se instalează la începutul drumului cu prioritate și are rolul de a anunța conducătorul de vehicul că se află pe drumul cu prioritate.

Dacă acesta se afla instalat înaintea intersecției, anunță conducătorul de vehicul ca are prioritate în intersecția în care pătrunde. Drumurile care intersectează drumul cu prioritate (cel pe care vă aflați) vor avea instalate unul dintre indicatoarele "Oprire" sau "Cedează trecerea".

Când este amplasat înaintea unei intersecții, acest indicator poate fi însoțit și de un panou adițional care va preciza direcția drumului cu prioritate.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Explicația completă a indicatorului --> Drum cu prioritate
Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare - lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Prioritatea de trecere acordată prin lege - lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

14 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.