Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 81 din 1192

Precizaţi în care situaţie vehiculele enumerate mai jos au prioritate de trecere:

A vehiculele aflate în sensul giratoriu, faţă de cele care se pregătesc să intre în sensul giratoriu;
B autovehiculele din serviciile regulate de transport public, care se pun în mişcare din staţie;
C vehiculele care execută manevra de întoarcere.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Conducătorul de vehicul care urmează să pătrundă într-o intersecție cu circulație în sens giratoriu, este obligat să acorde prioritate vehiculelor care circulă în interiorul acesteia.


Pentru varianta  B 

Autovehiculele din serviciile regulate de transport public de persoane care se pun în mișcare din stațiile prevazute cu ALVEOLĂ au prioritate DOAR față de vehiculele care circulă în spatele acestora, pe banda de langă bordură sau acostament, acestea NU au prioritate față de toți participanții la trafic. Dar la varianta B nu specifică dacă stația este sau nu prevăzută cu alveolă.


Pentru varianta  C 

La executarea manevrei de întoarcere conducătorii vehiculelor nu au prioritate de trecere. Cei care execută manevra de întoarcere sunt obligați să semnalizeze şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul, iar daca este cazul, să le acorde prioritate.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu Acordarea priorității --> Codul Rutier - Acordarea priorității
Găsiți aici lecție video cu manevra de întoarcere --> Codul Rutier - Manevra de întoarcere

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
d) când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia;


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 131

(1) La apropierea de o staţie pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenţia de a ieşi, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 125

Pentru a putea întoarce vehiculul de pe un sens de mers pe celălalt prin manevrare înainte şi înapoi sau prin viraj, conducătorul acestuia este obligat să semnalizeze şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

63 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.