Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 226 din 1183

Purtarea centurii de siguranţă nu este obligatorie în localităţi pentru:

A copiii cu vârsta de până la 12 ani;
B persoanele care posedă un document în acest sens, emis de o instituţie medicală de specialitate;
C femeia care prezintă o sarcinã vizibilă.

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Persoanele care ocupă locuri prevăzute cu centuri siguranţă sunt obligate să le poarte în timpul deplasării, indiferent dacă ocupă locurile din față sau din spate ale autovehiculului. Dar de la această obligație se fac și unele excepții, de exemplu persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă precum si femeile în stare vizibilă de graviditate sunt exceptate de la purtarea centurii de siguranță.

Pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani NU există o excepție de la purtarea centurii de siguranță. În cazul transportului de copii în autovehicule, legislația rutieră este foarte strictă, pentru aceștia sunt obligați speciale ce trebuiesc bine înțelese. Accesați cursul de legislație VIDEO din pasul 1 unde găsiți lecție VIDEO cu obligații la transportul copiilor.

Răspunsul corect este: B și C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor

Articole de referință (actualizate 2022)

OUG - Articolul 36

(1) Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.
(1^1) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
(1^2) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

Regulament - Articolul 97

(4) Se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă:
a) conducătorii de autoturisme pe timpul executării manevrei de mers înapoi sau care staţionează;
b) femeile în stare vizibilă de graviditate;
c) conducătorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transporta pasageri;
d) persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă;
e) instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învăţa să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Carmen Dragu
Carmen Dragu 17.10.2021 11:42
Pot învață mai eficient și mai repede dacă fac mediu de învățare pe categorii?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.10.2021 15:59

Cum iti este tie mai usor important este sa faci tot mediul de invatare si sa il repeti pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.


Mihai Claudiu Cândea
Mihai Claudiu Cândea 26.09.2021 10:22
Sunteți buni
Dumitru elisabeta
Dumitru elisabeta 27.07.2021 05:20
Bună ziua.
Fiind însărcinată în luna a 8 a si nepurtand centura am primit amenda în Spania acum 2 ani pt ca nu aveam certificat medical care sa ateste un risc de sarcina. Sau legea nu este aceeași în ambele tari?
Va mulțumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.07.2021 09:09

Legislația de aici de pe site este valabila doar pentru Romania.


alin ciprian
alin ciprian 30.04.2021 08:44
pe 7.05 examen ,arad
Doru iulian Filip
Doru iulian Filip 11.02.2021 13:46
Foarte bine construit site-ul , bravo . Ați putea adauga pe viitor si articolele in întregime din regulament ca si scurtatură pentru ale reciti in totalitate .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.02.2021 16:07

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Andreea Tudor
Andreea Tudor 19.01.2020 11:33
sunt sanse sa iau examenu
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.01.2020 14:25

La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici. Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare". În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.Urmează toți cei 4 pași de învățare iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare de la pasul 4 cu 25-26 de puncte, de preferat 26 de puncte.Cei 4 pași de învățare îi găsești aici --> Cei patru pași ca să iei permisul din prima


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓