Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 675 din 1183

Ce înţelegeţi prin conduită preventivă în condiţii atmosferice nefavorabile?


A rulaţi cu o viteză mai mică decât viteza maximă legală, admisă pe tronsonul de drum respectiv;
B conduceţi cu atenţie sporită şi cu o viteză care să vă permită oprirea în siguranţă şi evitarea oricărui pericol;
C folosiţi atât luminile de drum cât şi cele de avarie, pentru a fi mai uşor de observat.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

Dacă de exemplu pe o autostradă, unde viteza maximă este de 130 de km/h, rulați cu 125 de km/h pe timp de ploaie (condiţii atmosferice nefavorabile), este foarte riscant și înseamnă că nu respectați condițiile circulației preventive. Prin urmare, această variantă de răspuns nu poate fi corectă, din punct de vedere al conduitei preventive.


Pentru varianta  B 

Conduita preventivă în condiții atmosferice nefavorabile reprezintă o conducere cu atenție sporită și cu o viteză care să vă permită oprirea în condiții de siguranță și evitarea oricărui pericol.


Pentru varianta  C 

Luminile de de drum (faza lungă) se vor folosi în condiții atmosferice normale în funcție de cât de iluminat este drumul public. Iar noaptea se pot folosi doar dacă din sens opus nu se apropie un alt vehicul la mai puțin de 200 de metri iar în față, în același sens, nu circulă alt vehicul la mai puțin de 100 de metri. Condiţiile atmosferice nefavorabile nu vă permit folosirea luminilor de de drum (faza lungă) în permanență. Prin urmare, această variantă de răspuns nu poate fi corectă, din punct de vedere al conduitei preventive.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție cu Condițiile de drum nefavorabile --> Condițiile de drum nefavorabile, aderența, derapajul și acvaplanarea
Găsiți aici lecție cu Conduita preventivă pe timp de noapte, ploaie sau ceață --> Conduita preventivă pe timp de noapte, ploaie sau ceață
Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare
Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare

Articole de referință (actualizate 2021)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.

OUG - Articolul 48

Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevra în condiţii de siguranţă.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 48

Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevra în condiţii de siguranţă.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
b) luminile de întâlnire sau de drum, în mers, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, după gradul de iluminare a drumului public;
e) luminile de întâlnire atunci când plouă torenţial, ninge abundent ori în alte condiţii care reduc vizibilitatea pe drum;
(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţă să, acesta este obligat să folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

(5) Luminile de avarie se folosesc în următoarele situaţii:
a) când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă;
b) când vehiculul se deplasează foarte lent şi/sau constituie el însuşi un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic;
c) când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu


Ionut Mosu
Ionut Mosu 09.06.2021 17:00
La examen ai și poze la întrebări??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.06.2021 15:24

Sunt si intrebari cu pozeLa examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.


Vasilică Gurbină
Vasilică Gurbină 30.04.2021 21:48
Pai nu era obligatoriu sa am o viteza mai mică in condiții nefavorabile? De ce nu este și A?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.05.2021 08:12

Dacă de exemplu pe o autostradă, unde viteza maximă este de 130 de km/h, rulați cu 125 de km/h pe timp de ploaie (condiţii atmosferice nefavorabile), este foarte riscant și înseamnă că nu respectați condițiile circulației preventive. Prin urmare, această variantă de răspuns nu poate fi corectă, din punct de vedere al conduitei preventive.


Iulian Fulga
Iulian Fulga 03.02.2021 17:51
Pot merge la sala si fara programare?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.02.2021 17:53

In majoritatea judetelor ai nevoie de programare.

Ia legatura cu instructorul tau, el stie cel mai bine cum este la el in judet 


Claudiu ionut
Claudiu ionut 16.01.2021 11:10
Întrebările sunt la fel ca și la sala?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.01.2021 13:47

La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici. Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare". În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.Urmează toți cei 4 pași de învățare iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare de la pasul 4 cu 25-26 de puncte, de preferat 26 de puncte.Cei 4 pași de învățare îi găsești aici --> Cei patru pași ca să iei permisul din primaAcum avem și APLICAȚIE pentru telefoanele cu android, descărcați aplicația de aici -> http://bit.ly/școala-rutieră-apkTrebuie să o descărcați și să vă conectați cu email-ul și cu parola pe care le aveți deja pe site ca să vă apară istoricul și statisticile parcurse până acum.


Costy Irimia
Costy Irimia 04.07.2020 14:50
la sala pica tot intrebarile astea?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.07.2020 11:31

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓