Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 997 din 1199

La o intersecție semaforizată, semnalul verde se schimbă în galben. Conducătorul unui vehicul, fiind foarte aproape de semafor, oprește brusc și este lovit din spate de conducătorul care îl urma. Care dintre cei doi conducători a greșit?

A conducătorul primului vehicul, care a oprit brusc;
B conducătorul vehiculului din spate, care nu a păstrat distanța de siguranță în mers;
C ambii conducãtori.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

În situația în care semaforul își schimbă culoarea din verde în galben, conducătorul vehiculului din față oprește brusc iar conducătorul vehiculului din spate îl lovește pe acesta, cel care a greșit este conducătorul vehiculului din spate, deoarece conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia este obligat să păstreze o distanță suficientă fată de acesta, pentru evitarea coliziunii, în situația când cel din fată reduce viteza sau frânează brusc.

Nepăstrarea acestei distanțe, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Deplasarea vehiculelor pe drumul public --> Codul Rutier - Deplasarea vehiculelor pe drumul public

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 51

Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

OUG - Articolul 100

(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
(2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte:
4. nepăstrarea unei distante corespunzătoare față de vehiculul care îl precede, dacă prin aceasta s-a produs un accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

18 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.