Atunci când titularul permisului de conducere a cumulat 15 puncte de penalizare se dispune măsura de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
Răspunsul corect este: B
(1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reține în următoarele cazuri:
a) la cumularea a cel puțin 15 puncte de penalizare;
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune:
a) pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenției. În situația în care a fost depusă plângere împotriva procesuluiverbal de constatare și sancționare a contravenției prin care au fost aplicate oricare dintre punctele de penalizare care conduc la realizarea cumulului prevăzut la alin. (1) lit. a), curgerea termenului de anulare se suspendă de drept pentru toate punctele de penalizare care îl alcătuiesc, de la data înregistrării acestei plângeri la instanța de judecată până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea contravențională sau a admis-o în parte, menținând sancțiunea contravențională complementară aplicată.
(5) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce prevăzută la alin. (1) lit. a) și b) anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment.
Nu o sa gasesti 2 intrebari cu aceleasi variante de raspuns.
Important este sa treci prin cursul de legislatie explicat video.
Potrivit HG Nr. 1090/2021, accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare este permis doar persoanelor care se află în una dintre următoarele situaţii:
a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Persoanele în cauză trebuie să facă dovada situaţiilor mai-sus menţionate prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.
– Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere (atât proba teoretică, cât şi cea practică), dar şi pentru persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări auto.
Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.
Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
Depinde de fiecare judet in parte.
Probabil te referei la 23 februarie pentru ca suntem in 9 martie.
Depinde cand gasesti loc liber...este obligatoriu ca intre examene sa fie o diferenta de cel putin 15 zile calendaristice.
n ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitării răspândirii coronavirusului.
Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de masurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat următoare).
În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate doua posibilități:
- Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,
- Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.
În a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.
Nu, doar cu suspendare.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓