Sunteți obligat să opriți vehiculul pe care îl conduceți la semnalele polițistului care dirijază circulația. Semnalele date de acesta se vor respecta cu prioritate, indiferent de situație.
Dacă polițistul care dirijază circulația vă adresează unul dintre semnalele de oprire, aveți obligația să respectați semnalul acestuia și să opriți, indiferent de culoarea semaforului sau a altor reguli de circulație.
Nu aveți obligația să opriți la semnalul pietonilor care traversează strada pe la colţul intersecţiei fără marcaje. Aceștia pot traversa strada pe la colţul intersecţiei, în cazul în care nu se găsește o trecere de pietoni în apropiere, dar nu beneficiază de prioritate de trecere.
Răspunsul corect este: A
(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
a) braţul ridicat vertical semnifică "atenţie, oprire" pentru toţi participanţii la trafic care se apropie, cu excepţia conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţă. Dacă semnalul este dat într-o intersecţie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajaţi în traversare;
b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică "oprire" pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate cobori braţul sau braţele, poziţia să însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate:
a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier;
b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b);
c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei;
d) semnalele luminoase sau sonore;
e) indicatoarele;
f) marcajele;
g) regulile de circulaţie.
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Nu se repete.
Ca sa dai de toate intrebarile pe care le poti avea la examenul oficial trebuie sa faci mediul de invatare.
Cu placere, felicitari!
Cu placere, felicitari!
La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.
Nu, nu mai este nevoie. Aici gasesti toate acele chestionare de pe site-ul oficial www.drpciv.ro si aici sunt si axplicate.
Urmează toți cei 4 pași de învățare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de învățare) unde întrebările sunt explicate audio-video, iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte, de preferat 26.
Pasul 1 - curs de legislatie explicat Audio-Video 3D
Pasul 2 - indicatoare explicate
Pasul 3 - mediu de invatare
Pasul 4 - chestionare drpciv
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou ↓
Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓
Login cu FacebookDacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓
Lasă un comentariu