Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 470 din 1192

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, sunteţi obligat să acordaţi prioritate:

A autovehiculelor;
B pietonilor de pe sensul opus de circulaţie;
C tuturor vehiculelor cu care vă intersectaţi.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, sunteţi obligat să acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, nu doar autovehiculelor.


Pentru varianta  B 

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, sunteţi obligat să acordaţi prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului. Dar în varianta de raspuns nu se specifică dacă pietonul este în afara zonei rezidențiale sau pietonale sau dacă este sau nu pe o trecere de pietoni. Chiar dacă pietonul se află pe o trecere de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, tot nu aveți obligația să îi acordați prioritate, deoarece acesta este pe sensul opus de circulaţie, după cum se specifică în varianta de răspuns.


Pentru varianta  C 

Atunci când ieșiți dintr-o zonă pietonală sau rezidențială aveți obligația de a acorda prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care vă intersectați. Atenție! Trebuie să acordați prioritate de trecere tuturor vehiculelor, chiar și bicicletelor.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Zona rezidenţială şi pietonală --> Codul Rutier - Zona rezidenţială şi pietonală
Găsiți aici lecție video cu Alte cazuri de acordare a priorității --> Codul Rutier - Alte cazuri de cordare a priorității

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 134

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care se intersectează.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 134

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care se intersectează.

OUG - Articolul 6

În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
39. zona pietonală - perimetrul care cuprinde una sau mai multe străzi rezervate circulaţiei pietonilor, unde accesul vehiculelor este supus unor reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale;
40. zona rezidenţială - perimetrul dintr-o localitate unde se aplică reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2023 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓