Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 466 din 1183

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, sunteţi obligat să acordaţi prioritate:


A autovehiculelor;
B pietonilor de pe sensul opus de circulaţie;
C tuturor vehiculelor cu care vă intersectaţi.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, sunteţi obligat să acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, nu doar autovehiculelor.


Pentru varianta  B 

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, sunteţi obligat să acordaţi prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului. Dar în varianta de raspuns nu se specifică dacă pietonul este în afara zonei rezidențiale sau pietonale sau dacă este sau nu pe o trecere de pietoni. Chiar dacă pietonul se află pe o trecere de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, tot nu aveți obligația să îi acordați prioritate, deoarece acesta este pe sensul opus de circulaţie, după cum se specifică în varianta de răspuns.


Pentru varianta  C 

Atunci când ieșiți dintr-o zonă pietonală sau rezidențială aveți obligația de a acorda prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care vă intersectați. Atenție! Trebuie să acordați prioritate de trecere tuturor vehiculelor, chiar și bicicletelor.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Zona rezidenţială şi pietonală --> Codul Rutier - Zona rezidenţială şi pietonală
Găsiți aici lecție video cu Alte cazuri de acordare a priorității --> Codul Rutier - Alte cazuri de cordare a priorității

Articole de referință (actualizate 2021)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 134

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care se intersectează.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 134

La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care se intersectează.

OUG - Articolul 6

În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
39. zona pietonală - perimetrul care cuprinde una sau mai multe străzi rezervate circulaţiei pietonilor, unde accesul vehiculelor este supus unor reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale;
40. zona rezidenţială - perimetrul dintr-o localitate unde se aplică reguli speciale de circulaţie, având intrările şi ieşirile semnalizate în conformitate cu prevederile legale.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

12 Comentarii Lasă un comentariu

staiche
staiche 26.06.2021 07:38
Valentin Gruiea
Valentin Gruiea 19.06.2020 10:07
Mulțumesc școala rutieră admis astăzi la bucurești 24 26 ,vă sfătuiesc pe toți cei care doriti să promovați examenul teoretic să învățați de pe acest sait este cel mai bun
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.06.2020 10:16

Cu placere, felicitari!


Elena Raducan
Elena Raducan 03.03.2020 16:59
Buna seara...azi am picat sala din pacate !!! Am terminat mediul de invatat si cele 45 de chestionare si tot am picat...ce sa fac ?!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.03.2020 17:08

Iti recomandam sa te pregatesti mai bine, repeta mediul de invatare si chestionarele pana le faci cu 25-26 de puncte.


Gheorghiță Prisacariu
Gheorghiță Prisacariu 01.06.2019 10:21
Dacă fac chestionarele cu 25/26 și mediul de învățare l-am făcut de vreo 3 ori....am șanse la sală,ce spune-ți??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.06.2019 16:59

Daca ai facut mediul de invatare iar cele 45 de chestionare le faci cu 25-26 de puncte fiecare, ai toate sansele sa iei examenul teoretic.


Corina Marisca
Corina Marisca 24.09.2018 21:34
Nu mai pot sa fac chestionare. S-a mai confruntat cineva cu asta? Apas pe raspuns și nu merge. Conexiunea la internet este bună. Mulțumesc.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 28.09.2018 11:30

Incearca de pe alt browser de internet!


Andrei Alexandru Ilie
Andrei Alexandru Ilie 21.12.2017 09:30
Se aplica acelasi raspuns (ma refer strict in cazul TUTUROR vehiculelor) si in cazul in care iesim de pe un drum comunal sau judetean printr-o intersectie cu un drum de o categorie superioara? Ex: Bicicleta circula pe drumul judetean.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 21.12.2017 09:49

În aplicarea regulilor de prioritate și de acordare a priorității, nu se face deosebire între tipurile de vehicule. Dacă trebuie să acordăm prioritate de trecere, aceasta se va face indiferent dacă pe drumul cu prioritate circulă un autovehicul sau un vehicul simplu, ca de exemplu: o bicicletă, un vehicul cu tracțiune animală sau un vehicul tras sau împins cu mâna.Situatii:- Pierd prioritatea în intersecțiile nedirijate, vehiculele care pătrund pe un drum comunal venind de pe un drum local (art. 135 lit. c din Regulament);- Pierd prioritatea vehiculele care intră într-o intersecție cu sens giratoriu față de vehiculele care circulă în interiorul acesteia (art. 135 lit. d din Regulament);- Pierd prioritatea vehiculele care coboară panta față de vehiculele care urcă rampa, atunci când pe sensul celui care urcă există un obstacol imobil și nu au loc să circule unul pe lângă celalalt (art. 135 lit. e din Regulament).


Andrei Alexandru Ilie
Andrei Alexandru Ilie 21.12.2017 10:06
Mai clar de-atat nu cred ca se poate explica. Multumesc.

Vreau sa va felicit pentru felul in care ati organizat informatia pe site, sunt sigur ca efortul vostru este apreciat de toti invataceii ce-si doresc carnet de conducere.

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓