Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 442 din 1200

Dacă virați la stânga:

A ați selectat corect banda de circulație, dar opriți, pentru că semaforul este pe culoarea roșie;
B ați selectat bine banda de circulație, deci vă continuați deplasarea;
C puteți vira numai la dreapta.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

În situația dată ați selectat corect banda de circulație pentru a vira la stânga, dar trebuie să respectați semnificația semnalului roșu al semaforului pentru virajul la stânga. Indicatoarele de prioritate, în cazul de față „Drum cu prioritate”, se vor respecta atunci când semafoarele nu funcționează sau funcționează pe semnalul galben intermitent. Prin urmare, trebuie să opriți și să așteptați apariția semnalului de culoare verde, care vă permite trecerea. După care, vă puteți continua deplasarea.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore
Circulația în intersecții - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Circulația în intersecții
Marcaje rutiere - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Marcaje rutiere

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 48

[...]
(2) Semnificaţia semnalelor luminoase pentru dirijarea circulaţiei vehiculelor este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează. Pe drumurile cu două sau mai multe benzi pe sens, pentru direcţii diferite, delimitate prin marcaje longitudinale, semafoarele se pot instala deasupra uneia sau unora dintre benzi, caz în care semnificaţia semnalelor luminoase se limitează la banda sau benzile astfel semnalizate.

Regulament** - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.

Regulament** - Articolul 83

[...]
(2) Marcajul sub forma unei sau unor săgeți, aplicat pe banda ori pe benzile delimitate prin linii continue, obliga la urmarea direcției sau direcțiilor astfel indicate.
[...]
[...]

Regulament** - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

17 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.