Atunci când semaforul NU este însoţit de un semn adiţional ce conţine o săgeată cu vârful către dreapta, adică atunci când semaforul este verde simplu, vă este permis să circulați pe orice direcție doriți.
Nu se specifică care este sensul de circulație permis pe strada cu sens unic. Dacă directia drumului pleaca de la dvs. către mai departe, schimbarea direcţiei de mers la dreapta vă este permisă.
Schimbarea direcției de mers la dreapta, deși semaforul indică culoarea verde, este interzisă atunci când banda pe care vă aflați este semnalizată cu indicator sau marcaj direcțional care indică mersul înainte și/sau la stânga.
Răspunsul corect este: C
Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.
(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.
Schimbarea direcţiei de mers prin virare la dreapta sau la stânga este interzisă în locurile unde sunt instalate indicatoare cu această semnificaţie.
Dacă în apropierea unei intersecţii este instalat un indicator sau aplicat un marcaj care obliga să se circule într-o anumită direcţie, vehiculele trebuie să fie conduse numai în direcţia sau direcţiile indicate.
Lasă un comentariu