Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 518)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)
Întrebarea 116 din 518

Cum se sancționează adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice?

A doar cu amendă contravențională;
B amendă contravențională și puncte de penalizare;
C amendă contravențională și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Explicație (actualizată 2023)

Adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Însă dacă prin adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale (însemnând un accident rutier fără victime), aceasta va fi mai aspru sancționată, cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 2-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 2
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 100

(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
i) adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

OUG - Articolul 101

(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
h) adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.