Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)

% din tot PASUL 3 (0 din 403)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria A (A, A1, A2, AM)
Întrebarea 211 din 403

Cum se sancționează efectuarea manevrei de întoarcere, de mers înapoi sau circulația în sens contrar sensului de circulație, pe autostradă sau pe drumul expres?

A cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile;
B cu amendă contravențională și puncte de penalizare:
C cu amendă contravențională și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Această faptă se sancționează cu amendă contravențională și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce, dar NU pentru 30 de zile așa cum se specifică în varianta A de răspuns, ci pentru 120 de zile.


Pentru varianta  B 

Această faptă se sancționează cu amendă contravențională și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce, dar NU și cu aplicarea punctelor de penalizare.


Pentru varianta  C 

Efectuarea manevrei de întoarcere, de mers înapoi sau circulația în sens contrar sensului de circulație, pe autostradă sau pe drumul expres, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4
Găsiți aici lecție video cu alte sancțiuni (punctele de penalizare, interdicția de a conduce pe teritoriul României și reținerea / retragerea / suspendarea / anularea permisului de conducere) --> Codul Rutier - Alte sancțiuni

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 102

(4) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul ori de tractor agricol sau forestier a următoarelor fapte:
c) efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă sau pe drumul expres, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.