Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 765 din 1183

Cum veți semnaliza faptul că vehiculul cu care circulați a rămas în pană pe partea carosabilă?


A prin folosirea luminilor de poziţie;
B prin instalarea triunghiurilor reflectorizante şi prin folosirea luminilor de avarie;
C prin purtarea vestei reflectorizante.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru variantele  A  și  B 

În situația în care ramâneți cu vehiculul în pană pe partea carosabilă, trebuie să îl scoateți imediat în afara părţii carosabile sau, dacă nu este posibil, să îl deplasați lângă bordura ori acostament și aveți obligația de a semnaliza vehiculul prin punerea în funcțiune a luminilor de avarie, prin instalarea triunghiurilor reflectorizante la cel puțin 30 de metri înainte și după vehicul și prin punerea în funcțiune a luminilor de poziție sau de staționare.


Pentru varianta  C 

Legislația rutieră prevede că doar conducătorii vehiculelor şi tractoarelor agricole sau forestiere cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone să poarte, obligatoriu, echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant. Această obligație nu o au și conducătorii vehiculelor din categoria B.


Răspunsul corect este: A și B

Găsiți aici lecție video cu Obligații în caz de defecțiune tehnică --> Codul Rutier - Obligații în caz de defecțiune tehnică
Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare

Articole de referință (actualizate 2020)

Pentru variantele  A  și  B 

Regulament - Articolul 155

(1) În cazul rămânerii în pană a unui autovehicul ori a remorcii acestuia, conducătorul ansamblului este obligat să îl scoată imediat în afara părţii carosabile sau, dacă nu este posibil, să îl deplaseze lângă bordura ori acostament, aşezându-l paralel cu axa drumului şi luând măsuri pentru remedierea defecţiunilor sau, după caz, de remorcare.

Regulament - Articolul 156

(1) Dacă un autovehicul sau o remorcă a rămas în pană pe partea carosabilă a drumului şi nu poate fi deplasat/deplasată în afara acesteia, conducătorul autovehiculului este obligat să pună în funcţiune luminile de avarie şi să instaleze triunghiurile reflectorizante.

Regulament - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
a) luminile de poziţie sau de staţionare pe timpul imobilizării vehiculului pe partea carosabilă în afara localităţilor, de la lăsarea serii şi până în zorii zilei, ziua când plouă torenţial, ninge abundent sau este ceaţă densă ori în alte condiţii care reduc vizibilitatea pe drumul public;


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 35

(6) Conducătorii autovehiculelor şi tractoarelor agricole sau forestiere cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt obligaţi să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu

darksige009@gmail.com Simion Bogdan Alexandru
darksige009@gmail.com Simion Bogdan Alexandru 04.01.2020 11:03
1. Lumini de pozitie, sa ti semnalizezi pozitia, 2 folosesti accesoriile din portbagaj , adica triunghiuri si mai folosesti si luminile de avarie, desi corect ar fi fost sa fie formulate raspunsurile : Lumini de avarie si de pozitie, iar dupa sa fie triunghiuri si alte cele, ar treb sa avem in vedere sa inteleaga lumea logic , nu sa invatam pe derost un raspuns, cum zicea si Nicolleta ,
Ludmila Moldovan
Ludmila Moldovan 09.04.2019 18:13
Aceasta intrebare exista si in Codul rutier . intrebari si raspunsuri din 2019
Eu Nicolleta
Eu Nicolleta 05.08.2018 15:07
La școală mi sa spus că nu trebuie sa folosesc luminile de poziție când rămân în pana pe partea carosabilă și carte arata la fel că nu trebuie folosite,tot greșesc la întrebările asta că nu știu până la urmă cum este.Ma poate lamuri școală rutiera??
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 07.08.2018 10:21

Vezi articolele de lege de mai sus, acestea te vor lamuri.Iti recomandam ca la sala sa bifezi raspunsurile exact ca aici pe Scoala Rutiera daca vrei ca raspunsurile sa fie considerate corecte.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓