Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)  -  
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 698 din 1192

La întâlnirea cărui indicator aveţi prioritate de trecere?

A „Circulaţie în ambele sensuri”;
B „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”;
C „Prioritate pentru circulaţia din sens invers”.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Indicatorul “Circulație în ambele sensuri” se întâlnește la ieșire de pe un drum cu sens unic și are rolul de a atenționa conducătorul de autovehicul că pe sectorul de drum următor se va circula în ambele sensuri.


Pentru varianta  B 

La întalnirea indicatorului “Prioritate față de circulația din sens invers” conducătorul de autovehicul are prioritate față de toate autovehiculele care circulă din sens opus. Acest indicator rutier se întâlnește pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt.


Pentru varianta  C 

La întalnirea indicatorului “Prioritate pentru circulația din sens invers”, conducătorul de autovehicul pierde prioritatea față de toate autovehiculele care circulă din sens opus. Acest indicator rutier se întâlnește pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt.


Prin urmare, veți avea prioritate de trecere la întalnirea indicatorului “Prioritate față de circulația din sens invers”.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

44 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.