Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 705 din 1200

La întâlnirea cărui indicator aveți prioritate de trecere?

A „Circulație în ambele sensuri";
B „Prioritate față de circulația din sens invers";
C „Prioritate pentru circulația din sens invers".

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Indicatorul „Circulație în ambele sensuri” se întâlnește la ieșire de pe un drum cu sens unic și are rolul de a atenționa conducătorul de autovehicul că pe sectorul de drum următor se va circula în ambele sensuri.


Pentru varianta  B 

La întâlnirea indicatorului „Prioritate față de circulația din sens invers” conducătorul de vehicul are prioritate față de toate vehiculele care circulă din sens opus. Acest indicator rutier se întâlnește pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt.


Pentru varianta  C 

La întâlnirea indicatorului „Prioritate pentru circulația din sens invers”, conducătorul de vehicul pierde prioritatea față de toate vehiculele care circulă din sens opus. Acest indicator rutier se întâlnește pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule, unul pe lângă celălalt.


Prin urmare, veți avea prioritate de trecere la întâlnirea indicatorului „Prioritate față de circulația din sens invers”.


Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Explicațiile complete ale indicatoarelor --> Circulație în ambele sensuriPrioritate pentru circulația din sens invers și Prioritate faţă de circulaţia din sens invers
Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

45 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.