Pasul 2 - Indicatoare și marcaje explicate » Indicatoare de prioritate

Ai parcurs 0.0% din Indicatoare de prioritate

Prioritate pentru circulația din sens invers

Se întâlnește pe sectoarele de drum îngustat, unde nu au loc să circule două vehicule unul pe lângă celălalt.

Circulând în sensul săgeții roșii, conducătorul de vehicul pierde prioritatea de trecere față de toate vehiculele care vor circula din sens opus. Oprirea, staționarea, întoarcerea și mersul înapoi sunt interzise pe sectorul de drum îngustat. Depășirea este permisă, dar datorită îngustării drumului, există spațiu lateral suficient doar pentru depășirea bicicletelor, mopedelor sau motocicletelor fără ataș.

Este precedat de unul din indicatoarele ”Drum îngustat pe ambele părți”, ”Drum îngustat pe partea dreaptă” sau ”Drum îngustat pe partea stângă”.

Indicatorul mai poate fi însoțit și de un panou adițional pe care sunt precizate categoriile de vehicule cărora li se adresează acest indicator.

În celălalt capăt al sectorului de drum îngustat se instalează indicatorul ”Prioritate față de circulația din sens invers”.

11 Comentarii Lasă un comentariu


Adrian Leizeriuc
Adrian Leizeriuc 06.11.2021 19:41
Buna seara, am o intrebare: Sunt programat pe 15 noiembrie. Cum se va proceda atunci mai exact ? Ma duc la ghiseu cu dosarul, imi inregistreaza dosarul si apoi intru imediat sa dau sala ? Sau ma pune sa vin in alta zi sa dau efectiv examenul de sala ?
Si trebuie sa ma duc sa fac test covid, test pcr sau test rapid ? Si cu cat timp inainte trebuie sa fac testul asta ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.11.2021 08:14

Potrivit HG Nr. 1090/2021, accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare este permis doar persoanelor care se află în una dintre următoarele situaţii:

a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Persoanele în cauză trebuie să facă dovada situaţiilor mai-sus menţionate prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

– Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere (atât proba teoretică, cât şi cea practică), dar şi pentru persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări auto.Dupa ce inregistrezi dosarul poti sa dai examenul sau sa te programezi pentru o alta data.Rascarache Titi. Bordusani Ialomita.
Rascarache Titi. Bordusani Ialomita. 17.10.2021 04:39
Am invatat de pe acest site. Am luoat sala cu 24 la slobozia IL si va multumesc ptr efortul dvs depus.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.10.2021 06:22

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Daniela Pădure
Daniela Pădure 01.02.2022 13:11
Buna de cate ori ai citit până ai știut bine tot

Vio
Vio 17.08.2020 06:18
Se da un viaduct de CFR pe sub care fiind mai ingusta strada s-a reglementat cu prioritatea fata de sensul opus.
Strada permite trecerea a doua turisme din sensuri diferite dar sunt probleme doar cand este un camion ori autobuz implicat in trecere.
In baza prioritatii, unii cu turisme traverseaza viaductul pe mijloc, ocupand ambele benzi, desi au loc suficient pe partea lor, doar pentru a nu fi afectati de sistemul de scurgere din zona, canalizare.
AU dreptul sa treaca pe sub acel viaduct prin mijlocul strazii in conditiile in care vin masini si din sens invers?
Multumesc
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.08.2020 07:42

In mod normal aceștia trebuie sa circule pe banda lor. Însă daca prioritatea este reglementata pe acel sector, in caz de accident, cel vinovat o sa fie cel care trebuie sa acorde prioritate celor din sens opus.


Vio
Vio 18.08.2020 09:52
Da. Este deci de tinut seama de acest detaliu, indiferent de dimensiunea vehiculului care circula pe sensul cu prioritate. Multumesc!

Munteanu Larisa
Munteanu Larisa 03.08.2020 20:04
Dacă pe sensul meu e roșu, plus, mă aflu în pantă, iar o mașină urca rampa,drumul fiind îngustat, ca pentru o mașină, înseamnă că trebuie să mă opresc, și sa-la las să urce, îi dau prioritate, apoi merg eu ?
Mulțumesc anticipat.
Andreea Calcea
Andreea Calcea 04.08.2020 10:13
Da. Intai trebuie sa acorzi prioritate celui ce urca rampa.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.08.2020 11:54

Atât timp cat ai acest indicator „Prioritate pentru circulația din sens invers” trebuie sa acorzi prioritate celor din sensul opus, chiar daca aceștia coboară sau urca.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓