Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 649 din 1183

Un vehicul va fi imobilizat dacă:

A numărul de înmatriculare sau de înregistrare este fals;
B starea tehnică a pneurilor este necorespunzătoare;
C conducătorul auto refuză să poarte centura de siguranţă.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

Imobilizarea unui vehicul se dispune de către polițistul rutier pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat ori cu număr de înmatriculare sau de înregistrare fals ori fără a avea montată una dintre placuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare. Această faptă se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.


Pentru varianta  B 

Dacă starea tehnică a pneurilor este necorespunzătoare se va reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare și se va elibera o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile. Prin urmare, autovehiculul nu va fi imobilizat


Pentru varianta  C 

În cazul în care conducătorul auto refuză să poarte centura de siguranţă și este depistat de polițistul rutier, acesta va fi sancționat cu amendă prevăzută în clasa I de sancţiuni și cu aplicarea a dpua puncte de penalizare.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu --> Codul Rutier - Confiscarea, imobilizarea și radierea din oficiu
Găsiți aici lecție video cu Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare --> Codul Rutier - Reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 1-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 1

Articole de referință (actualizate 2021)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 117

(1) Imobilizarea unui vehicul se dispune de către poliţistul rutier în cazul săvârşirii de către conducătorul acestuia a uneia dintre următoarele fapte:
a) conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat ori cu număr de înmatriculare sau de înregistrare fals ori fără a avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare;


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
h) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului, prezintă tăieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisă;

(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), h^1), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 99

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 2 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. a).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
3. nerespectarea obligaţiei de a purta, în timpul circulaţiei pe drumurile publice, centura de siguranţă ori căştile de protecţie omologate, după caz;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

9 Comentarii Lasă un comentariu

Andreea Bohodeanu
Andreea Bohodeanu 12.07.2021 13:57
Foarte utila aplicatia,aceleasi intrebari si aceiasi formulare ca si la sala. Merci frumos
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.07.2021 14:51

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Alex Marian
Alex Marian 24.02.2021 10:58
Buna ziua ,credeti ca am sanse sa iau sala am facut mediu de invatare 79% si chestionare am facut 23-24 de puncte ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.02.2021 16:18

Iti recomandam sa te pregatesti mai bine, parcurge tot mediul de invatare si chestionarele cu 25-26 de puncte.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


Lavinia Raftu
Lavinia Raftu 11.07.2020 18:12
Buna ziua! Cand ma pot considera pregatita pentru a putea obtine examenul teoretic?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.07.2020 10:02

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic din prima incercare. 


Hotoleanu Denis
Hotoleanu Denis 23.09.2019 20:43
Am facut de 3 ori mediul de invatare,ultima data am terminat cu 32 de intrebari gresite. E ok?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.09.2019 16:06

Daca ai facut mediul de invatare iar cele 45 de chestionare le faci cu 25-26 de puncte fiecare, ai toate sansele sa iei examenul teoretic.


Hotoleanu Denis
Hotoleanu Denis 23.09.2019 20:43
Am facut de 3 ori mediul de invatare,ultima data am terminat cu 32 de intrebari gresite. E ok?

Lasă un comentariu

© 2021 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓