Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 266 din 1192

În ce ordine vor trece prin intersecţie cele patru autovehicule?

A autoturismul, autocamionul, motocicleta, autobuzul;
B autobuzul, autocamionul, motocicleta, autoturismul;
C autoturismul, autobuzul, motocicleta, autocamionul.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Această intersecție este dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate. Autocamionul și motocicleta vin de pe drumuri fără prioritate și trebuie să le acorde prioritate autobuzului și autoturismului. Deci pe drumul cu prioritate circulă autobuzul și autoturismul. Între aceștia s-a creat o situație de egalitate, ambii intâlnind indicatorul "Drum cu prioritate". Însă autobuzul trebuie să îi acorde prioritate de trecere autoturismului, deoarece schimbând direcția de deplasare spre stânga, pierde prioritatea față de autoturism. Deci primul trece autoturismul iar al doilea trece autobuzul. De asemenea, între motocicletă și autocamion s-a creat o situație de egalitate, însa autocamionul virând către stânga pierde prioritatea față de motocicletă. Deci a treia va trece motocicleta și ultimul va trece autocamionul. Prin urmare ordinea de trecere este următoarea: autoturismul, autobuzul, motocicleta, autocamionul.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

23 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.