Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 727 din 1192

Care dintre indicatoare conferă prioritatea de trecere?

A indicatorul 1;
B indicatorul 2;
C indicatorul 3.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Indicatorul “Circulație în ambele sensuri” se întâlnește la ieșirea de pe un drum cu sens unic și are rolul de a atenționa conducătorul de vehicul că pe sectorul de drum următor se va circula în ambele sensuri.

La întâlnirea indicatorului “Prioritate față de circulația din sens invers” conducatorul de autovehicul are prioritate față de toate autovehiculele care circulă din sens opus.

La întâlnirea indicatorului “Prioritate pentru circulația din sens invers” conducatorul de autovehicul pierde prioritatea față de toate autovehiculele care circulă din sens opus.

Prin urmare, veți avea prioritate de trecere la întâlnirea indicatorului 1 “Prioritate față de circulația din sens invers”.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

33 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.