Este interzisă deținerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a mijloacelor speciale de avertizare sonoră și luminoasă pe și în alte autovehicule decât cele prevazute la art. 32 alin. (2). Acestea se supun confiscării de către polițistul rutier.
Nu pot fi confiscate de către polițistul rutier farurile suplimentare si portbagajul suplimentar neautorizat. Legislația rutieră nu prevede o astfel de măsură.
Nu pot fi confiscate de către polițistul rutier mijloacele tehnice de detectare a prezenţei aparatelor radar, acestea fiind permise de lege. Între detectorul de radar și anti-radar este o diferență mare. Detectorul de radar este permis de lege și doar vă avertizează despre prezența aparatelor radar. Anti-radarul NU este permis de lege, este acel aparat care bruiază semnalul emis de aparatul radar al poliției pentru ca aceștia sa nu vă poată intercepta viteza cu care vă deplasați.
Răspunsul corect este: A
(6) Sunt supuse confiscării:
a) mijloacele speciale de avertizare luminoase şi sonore deţinute, montate şi folosite pe alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2) şi (3);
(6) Sunt supuse confiscării:
b) dispozitivele care perturbă funcţionarea mijloacelor tehnice de supraveghere a traficului;
Daca inveti de pe aplicatie iti recomandam sa incerci direct de pe browser-ul de internet, cum ar fi Google Chrome, accesând direct www.scoalarutiera.ro.
Dacă întâmpinați probleme contactați-ne prin Messenger pe pagina noastră de Facebook (Click aici!) sau prin email la adresa office@scoalarutiera.ro ca să vă putem ajuta.
Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ
Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
Cu placere, felicitari!
Du-te la sala atunci cand ai facut toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte fiecare, repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Gasesti tot ce ai nevoie pe site, importamt este sa faci toti pasii de invatare.
Categoria D
Conditii de inscriere:
- sa fie posesor permis de conducere minim categoria B;
- certificat medical si aviz psihologic cu mentiunea “apt”;
- varsta: 24 ani fara 3 luni la inceperea cursurilor pentru obtinerea permisului de conducere;
- cazier judiciar;
Cand cei de la scoala de soferi iti vor da dosarul.
Școala în mod normal durează cam o lună, o lună și jumătate dar depinde și de timpul pe care îl ai și de felul cum te organizezi. Sunt 30 de ore de conducere (pregatire practică) și cursurile de legislație, pe care le stabilești cu instructorul auto.
Cu placere, felicitari!
Detectorul de radar este permis de lege si doar te avertizeaza despre prezemta aparatelor radar.
Anti-radar este acel aparat care bruiaza semanul emis de aparatul radar al politiei pentru ca acestia sa nu poata intercepta viteza cu care te deplasezi.
da
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓