DRPCIV sau Școala Rutieră?

DRPCIV sau Școala Rutieră?

Care este mai bun, DRPCIV sau scoalarutiera?

De la început vreau să vă spun că site-ul oficial al celor de la poliție este www.drpciv.ro (nu e-drpcic, i-drpciv, c-drpciv, etc...)

www.drpciv.ro - "Direcția Regim Permise de Conducere și Înamtriculare a Vehiculelor"

Este site-ul oficial al celor de la poliție. Pe acest site se pot rezolva chestionare auto, mai exact se poate da un examen indentic cu cel de la poliție. Acest sistem este pus la dospoziția celor ce vor să dea de permis pentru a-și testa cunostințele, astfel rata de promovare la examen s-a mărit, deoarece doritorii de permis de conducere își vor testa mai întâi cunoștințele pe site-ul DRPCIV și se vor duce la examen atunci când vor fi îndeajuns de pregătiți ca să îl promoveze. Cu toate că drpciv-ul este un site destul de folositor în acest sens, el are și câteva lucruri deranjante, ca de exemplu:

  • Funcționează doar pe browserul internet explorer, chiar și acesta trebuie să fie o versiune puțin mai veche. Se poate și pe alte browsere dar este destul de complicat, trebuie făcut ceva în setările browser-ului, dar și asa este posibil să nu funcționeze întotdeauna. Pe lângă asta îți trebuie și un cont de ultilizator.
  • Are probleme de conexiune, în special seara, atunci când oamenii ajung acasă și vor să rezolve chestionare auto, siteul celor de la DRPCIV se blocheaza sau merge atât de greu încât o să o lași pe altădată.
  • Nu poți învăța foarte multe de aici, el fiind un sistem de examinare online, după 5 răspunsuri greșite chestionarul se oprește, neajungând până la capăt se pierd multe întrebări prin care ai fi putut trece. După care începi alt chestionar și tot așa pana o să te enervezi și o să cauți alte siteuri de chestionare auto unde poți învăța dintr-un mediu de învățare care te trece prin toate întrebările de la DRPCIV una după alta.
  • Când greșești o întrebare nu iți spune care era răspunsul corect, știi doar că răspunsul selecatat de tine nu este cel corect. Cel mai ciudat este atunci când selectezi varianta A și este greșită, iar tu memorezi că la acea întrebare varianta A sigur nu este cea crecta. Dar dacă varianta corectă de răspuns este A și B să zicem, tu data viitoare când întâlnești întrebarea nu ai cum să răspunzi corect pentru că ești convins că A este greșită, o să selectezi doar varianta B și bineînțeles că iar pici examenul, până la urmă te apucă nervii și să cauți alte siteuri de chestionare unde poți învăța, nu doar să îți testezi cunoștințele, așa cum este Scoala Rutiera.
  • Nu ai legislația rutieră și nici indicatoare și marcaje rutiere explicate.
  • Singura parte bună este că îți dă încredere că aceste întrebări sunt cele de la examenul oficial de la DRPCIV.

 

www.scoalarutiera.ro - "chestionare auto DRPCIV explicate audio-video"

Este un website educațional ce le oferă utilizatorilor săi cursuri audio video de legislație rutieră în vederea obținerii permisului de conducere. Vă pune la dispoziție o cale sigură și eficientă de învățare formată din patru pași. Acești patru pași de învățare vă trec prin tot ceea ce aveți nevoie pentru promovarea examenului din prima încercare. Acești patru pași sunt: 1. Curs legislatie explicat Audio-Video; 2. Indicatoare si marcaje rutiere explicate; 3. Mediu de invatare DRPCIV explicat audio video; 4. Examinare online conform DRPCIV dar cu explicatii audio video.


De ce este mai bună scoalarutiera.ro decât drpciv.ro?

  • Oferă o cale de învățare eficientă (nu doar chestionare auto), astfel trecând prin cei 4 pași de învățare ești pregatit 100% să iei permisul din prima încercare.
  • Ai legislația rutieră actualizată dar și un curs de legislație simplificat, pe înțelesul tuturor.
  • Ai toate indicatoarele și marcajele rutiere explicate amănunțit (acestea au un rol foarte important în tot ceea ce înseamnă circulația rutieră).
  • Ai un mediu de învățare explicat audio video în care treci prin toate întrebările de la examenul oficial DRPCIV. Aceste întrebări sunt cele de pe www.drpciv.ro și sunt explicate audio video.
  • Ai posibilitatea să îți testezi cunoștințele acumulate, vei face asta în pasul 4 - Examinare online conform DRPCIV, unde găsești chestionare auto identice cu cele de la examenul oficial de la poliție dar cu câteva îmbunătățiri pentru a fi mult mai eficient.
  • Chestionarele auto nu se opresc după 5 întrebări greșite și nici după cele 30 de minute, ele continuă până la final unde îți va arăta la câte întrebări ai greșit și la câte ai răspuns corect.
  • La finalul fiecărui chestionar îți va afișa toate întrebările la care ai răspuns greșit și explicațiile video ale acestor întrebări ca să îți poți da seama undeșsi de ce ai greșit. Astfel vei acoperi din mers golurile pe care nu le-ai umplut dealungul celor 4 pași de învățare.
  • Site-ul funcționează pe toate browserele, recomandate fiind: Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari și Microsoft Internet Explorer.
  • Funcționează pe toate dispozitivele: desktop pc, laptop, tablete și smartphone. Are un design care se adaptează în funcție de dimensiunea ecranului dispozitivului. Pe tablete și smatrphone, indiferent de tipul și sistemul de operere al acestora, siteul va arăta exact ca o aplicație mobilă. Diferența dintre o aplicatie și acest site este că pe scoalarutiera.ro veți avea nevoie de conexiune la internet. Dar acesta consumă foarte puțin.
  • Ai și explicație text, în caz că nu poți viziona explicația video din cauza conexiunii lente la internet.
  • La fiecare întrebare există și un articol de referință din legislația în vigoare, acesta vine să argumenteze explicația video sau text.
  • Găsiți sfaturi utile pentru șoferii începători. Acestea sunt sfaturi simple dar vă vor ajuta la început, deoarece nimeni nu s-a născut învățat, toate se învață în timp, dar cu un asemea ajutor se învață mult mai bine și mai usor.
  • Nu are probleme de conexiune, funcționează bine și constant.
  • Poți discuta cu ceilalți utilizatori ai site-ului prin comentarii.


Deci, se pare că diferențele între www.drpciv.ro și www.scoalarutiera.ro sunt destul de mari. Așadar alegerea rămâne a dumneavoastră.
Puteți învăța din cărți și apoi să vă testați cunoștințele pe DRPCIV, dar ATENȚIE MARE! În cărți nu sunt aceleași întrebări ca la DRPCIV și pe lângă asta se găsesc și întrebări cu răspunsuri greșite în aceste cărți.
Sau puteți să învățați și să vă și testați cunoștințele pe www.scoalarutiera.ro unde aveți tot ceea ce vă trebuie într-un singur loc. Plus că se poate învăța de pe toate tipurile de dispozitive fie ele fixe sau mobile, fie că vă aflați acasă, la birou sau pe canapea, în drum spre școală sau spre muncă, școala rutieră vă este la îndemână pretutindeni.

Spor la învățat eficient și succes la examene!

53 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.