Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 630 din 1183

Care este ordinea de trecere prin intersecţie?

A autoturismul, autocamionul, motocicleta;
B autoturismul, motocicleta, autocamionul;
C autocamionul, autoturismul, motocicleta.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Intersecția este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se găsește instalat cât un panou adițional care ne indică direcția drumului cu prioritate.

Motocicleta vine de pe drumul fără prioritate, întâlnind indicatorul “Cedează trecerea” și trebuie să le acorde prioritate celorlalte autovehicule.
Autocamionul și autoturismul vin de pe drumuri cu priortate, ambele întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate”, însa autoturismul părăsește drumul cu prioritate virând către stânga și trebuie să îi acorde autocamionului prioritate de dreapta, deoarece virând către stânga, autocamionul îi vine din partea dreaptă.

Prin urmare, autocamionul trece primul prin intersecție, urmat de autoturism, iar ultima prin intersecție va trece motocicleta.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

7 Comentarii Lasă un comentariu


Mihăiță Luigy
Mihăiță Luigy 18.09.2022 16:21
Pot merge iar la sala dacă am picat după 14 zile calendaristice, sau 15 lucrătoare (fără sâmbete și duminici)
?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.09.2022 15:47

In majoritatea judetelor ai nevoie de programare.Programarea o poti face de pe acum, intre examene trebuie sa fie o diferenta de cel putin 15 zile calendaristice insa diferenta poate sa fie si mai mare (locurile libere difera pentru fiecare judet in parte).Mirella Andrei
Mirella Andrei 08.11.2021 21:43
Bună cu cât timp înainte de sală trebuie să faci testul covid
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.11.2021 13:20

Potrivit HG Nr. 1090/2021, accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare este permis doar persoanelor care se află în una dintre următoarele situaţii:

a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Persoanele în cauză trebuie să facă dovada situaţiilor mai-sus menţionate prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

– Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere (atât proba teoretică, cât şi cea practică), dar şi pentru persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări auto. suflet
suflet 20.05.2018 15:52
i intrebare o luat cineva sala invatant pe acest sait ?????????????????????????????????????
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.05.2018 21:36

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Andrada Dragos
Andrada Dragos 17.07.2018 14:13
Da au luat. Este un site foarte bun invata cu încredere

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓