Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 630 din 1183

Care este ordinea de trecere prin intersecţie?


A autoturismul, autocamionul, motocicleta;
B autoturismul, motocicleta, autocamionul;
C autocamionul, autoturismul, motocicleta.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Intersecția este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se găsește instalat cât un panou adițional care ne indică direcția drumului cu prioritate.

Motocicleta vine de pe drumul fără prioritate, întâlnind indicatorul “Cedează trecerea” și trebuie să le acorde prioritate celorlalte autovehicule.
Autocamionul și autoturismul vin de pe drumuri cu priortate, ambele întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate”, însa autoturismul părăsește drumul cu prioritate virând către stânga și trebuie să îi acorde autocamionului prioritate de dreapta, deoarece virând către stânga, autocamionul îi vine din partea dreaptă.

Prin urmare, autocamionul trece primul prin intersecție, urmat de autoturism, iar ultima prin intersecție va trece motocicleta.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

3 Comentarii Lasă un comentariu

suflet
suflet 20.05.2018 15:52
i intrebare o luat cineva sala invatant pe acest sait ?????????????????????????????????????
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.05.2018 21:36

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Andrada Dragos
Andrada Dragos 17.07.2018 14:13
Da au luat. Este un site foarte bun invata cu încredere

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓