Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 45 din 1183

Care este ordinea de trecere prin intersecţie a celor trei vehicule?

A autoturismul roşu, autoturismul albastru, autobuzul;
B autoturismul albastru, autoturismul roşu, autobuzul;
C autobuzul, autoturismul albastru, autoturismul roşu.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Intersecția din imagine este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se găsește instalat câte un panou adițional care indică direcția drumului cu prioritate.

Autoturismul roșu circulă pe drumul cu prioritate, autobuzul vine de pe un drum fără prioritate iar autoturismul albastru vine de pe drumul cu prioritate, însa circulând pe direcția înainte, părăsește drumul cu prioritate.

Autobuzul trebuie să le acorde prioritate de trecere celor două autoturisme deoarece întalneșe indicatorul “Cedează trecerea”.

Intre autoturismul roșu și cel albastru s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate”, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, autoturismul albastru îi va acorda prioritate de trecere autoturismului roșu deoarece acesta îi vine din partea dreaptă.

Ordinea de trecere este următoarea: autoturismul roșu, urmat de autoturismul albastru iar ultimul prin intersecție va trece autobuzul.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu


Cazaxu
Cazaxu 22.05.2022 11:31
Bună ziua! Dacă situatia ar fi fost invers, albastru sa aibă drum cu prioritate și rosu sa paraseasca drumul cu prioritate , primul prin intersectie trece rosu fiindca ii vine din dreapta?
Roxana Savastru
Roxana Savastru 01.06.2022 15:42
si pe mine m-ar ajuta un raspuns la intrebarea de mai sus
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.06.2022 13:59

Daca două vehicule vin din direcții diferite dar ambii vin de pe drumul cu prioritate, iar unul dintre aceștia, sau chiar ambii, părăsesc drumul cu prioritate, traiectoriile acestora intersectându-se, se va aplica între aceștia prioritatea de dreapta.Gabriel Oprea
Gabriel Oprea 12.08.2020 11:33
Chestionare le sunt valabile pt orice judet unde dai sala ?? Instructorul zice să învăț după drpcv.multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.08.2020 15:02

Sunt aceleasi intrebari pentru toata Romania.Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Gabriel Oprea
Gabriel Oprea 12.08.2020 11:30
Mediu de învățare sunt aceleași întrebări din chestionare??
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.08.2020 15:01

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Rebeca Roman
Rebeca Roman 07.09.2019 11:22
Buna ziua! De ce se spune in video ca s-a creat o situatie de egalitate intre autoturismul rosu si cel albastru? Nu ar trebui sa aiba oricum prioritate de trecere autoturismul rosu, pentru ca acesta circula pe drumul cu prioritate, pe cand cel albastru a parasit drumul cu prioritate?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.10.2019 13:28

Se poate explica si in felul asta "cel care părăsește drumul cu prioritate este cel care trebuie sa acorde prioritate" dar legea spune ca aceștia trebuie sa își acorde prioritate de dreapta, vezi articolul 59 punctul 3 de mai sus. Însă trebuie sa luam in calcul situația in care ambii conducători părăsesc drumul cu prioritate, caz in care nu ai mai putea spune ca cel care părăsește drumul cu prioritate sa acorde prioritate, astfel tot la prioritatea de dreapta din lege se va ajunge.catalina makkai
catalina makkai 19.12.2018 15:47
Unde as putea gasi intrebarile pe capitole?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.12.2018 18:56

Poti sa faci cursul de legislatie unde sunt explicate capitolele.Tobias Boneu
Tobias Boneu 14.08.2018 08:52
Buna ziua cele 45 de chestionare sunt valabile și le Bistrița-Năsăud
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 14.08.2018 18:37

Sunt aceleasi intrebari pentru toata Romania.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Trefan laszlo
Trefan laszlo 07.06.2018 13:57
VA SALUT CU TOT RESPECTUL!!!!
AM SI EU O INTREBARE DACA INTERSECTIA NU AR FI FOST DIRIJATA CARE AR FI AVUT PRIORITEATE DE TRECERE???
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.06.2018 14:41

Daca intersectia era nedirijata, rosu avansa pana in centrul intersectiei ca sa ii elibereze partea dreapta celui albastru, cel albastru trecea primul, autobuzul treaca al 2-lea iar rasu al treilea.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓