Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 948 din 1183

În care dintre situaţiile de mai jos se anulează permisul de conducere?

A pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;
B pentru infracţiunile care s-au soldat cu moartea sau vătămarea gravă a unei persoane, săvârşite ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
C pentru nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale.

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Pentru varianta  A 

Anularea permisului de conducere se va face doar pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie în sânge de peste 0,8 g/l, această faptă este considerată infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Conducerea unui autovehicul de către o persoană cu o alcoolemie în sânge de pâna la 0,8 g/l constituie contravenție și se sancționează au amendă contravențională și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.


Pentru varianta  B 

Permisul de conducere se anulează dacă titularul acestuia a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie.


Pentru varianta  C 

Nu se sancționează cu anularea permisului de conducere pentru nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. Nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevazută în clasa a III-a de sancțiuni și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe --> Codul Rutier - Consumul de alcool și procedura de recoltare probe
Găsiți aici lecție video cu Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe --> Codul Rutier - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
Găsiți aici lecție video cu alte sancțiuni --> Codul Rutier - Alte sancțiuni
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4

Articole de referință (actualizate 2022)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 114

(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;

Codul penal - Articolul 336

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

OUG - Articolul 102

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 114

(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 101

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloana;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Georgiana Titoveanu
Georgiana Titoveanu 16.01.2022 16:38
De ce la întrebarea anterioară răspunsul era corect deși nu se specifica concentrația de alcool iar la aceasta întrebare NU ESTE CORECT deși la fel,nu se specifica concentrația de alcool? Câteva întrebări de acest gen și ai picat examenul! Am întâlnit destule întrebări care au răspunsuri contradictorii.Sa învăț pe de rost întrebările? Nu ar fi de bun simț sa le învăț având o logica totul?
Dannyel Danny
Dannyel Danny 04.01.2022 00:30
Se va pune legea cu 10 clase pentru să obții permisul
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.01.2022 17:45

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.



In caz ca se va schimba ceva vor anunta la nivel national.


རམ མའརཡོ
རམ མའརཡོ 08.08.2020 17:23
Raspuns corect este "B" !!!
ingrid rusu
ingrid rusu 26.06.2018 10:23
Pct A nu este corect pt ca nu arata gradul de alcoolemie in raspuns
Tariuc Andrei
Tariuc Andrei 16.02.2018 15:53
Aici de ce nu si A e corect?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.02.2018 22:33

Citeste in totalitate explicatia text si ai sa intelegi!


Simion Adrian
Simion Adrian 04.04.2021 09:36
Ar fi fost corect si A pentru ca nu se specifica gradul de alcolemie,nu stim daca conducatorul este beat manga sau a servit doar un pahar mic de bere.

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓