Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 994 din 1200

Nu poţi circula cu autovehiculul pe drumurile publice atunci când:

A lipseşte simbolul „RO”;
B autovehiculul prezintă scurgeri de carburanţi sau de lubrifianţi;
C nu ai practică de conducere de cel puţin un an.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede că simbolul „RO” este o condiție pentru a putea conduce autovehiculul pe drumurile publice.


Pentru varianta  B 

Dacă autovehiculul prezintă scurgeri de carburanţi sau de lubrifianţi nu îi este permisă circulația pe drumurile publice.


Pentru varianta  C 

Conducătorii de autovehicul care au mai puțin de un an în practica de conducere pot conduce autovehicule pe drumurile publice, dar trebuie să se conformeze unor reguli speciale, reguli pe care le găsiți aici - Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Starea tehnică a vehiculelor --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor
Găsiți aici lecție video cu Reținerea certificatului de înmatriculare --> Codul Rutier - Reținerea certificatului de înmatriculare

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 7

Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.

OUG - Articolul 10

(1) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, precum şi a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

OUG - Articolul 112

(1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
n) autovehiculul şi tractorul agricol sau forestier prezintă scurgeri semnificative de carburant sau lubrifiant;

(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), h^1), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.


Pentru varianta  C 

Regulile pentru cei începători le găsiți aici - Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto cu vechime mai mică de un an

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

7 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.