Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 355 din 1183

Cum trebuie să procedaţi corect, dacă vă aflaţi la volanul autoturismului?


A permiteţi trecerea camionului;
B permiteţi trecerea tramvaiului;
C viraţi înaintea tramvaiului.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Intersecția din imagine este dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate. Dumneavoastră, aflandu-vă la volanul autoturismului, circulați pe drumul cu prioritate, asemenea tramvaiului. Însă dumneavoastră trebuie să îi acordați tramvaiului prioritate de dreapta deoarece, virând către stânga, tramvaiul vă vine din partea dreaptă. Autocamionul trebuie să vă acorde priortate de trecere deoarece întâlnește indicatorul “STOP”. Prin urmare, trebuie să îi permiteți trecerea tramvaiului, după care puteți traversați intersecția.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege
Găsiți aici lecție video cu Acordarea priorității --> Codul Rutier - Acordarea priorității
Găsiți aici lecție video cu Alte cazuri de acordare a priorității --> Codul Rutier - Alte cazuri de cordare a priorității

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

6 Comentarii Lasă un comentariu

Oltean Andreea
Oltean Andreea 28.07.2020 15:47
Este cineva care renunță pe 10 11 august la sala
t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 25.01.2020 02:59
Salut Școală Rutieră, Domnule admin, în situația din imagine dacă circula și un tramvai în același sens cu autoturismul, ambii vin de pe drumul cu prioritate doar că autoturismul virează la stânga și tramvaiul virează la dreapta, cine are prioritate între tramvai și autoturism în această situație? Vă mulțumesc!
t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 20.04.2019 20:03
Salut, autoturismul nu trebuia să facă stânga de pe banda cu linia de tramvai?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.04.2019 17:28

Regulament - Articolul 107Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.


Popescu viorel
Popescu viorel 07.05.2018 12:15
Si dacă nu sunt semnalizate deloc cu indicatoare de prioritate?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.05.2018 08:59

Daca intersectia este nedirijata, tramvaiul va trece primul. Al doilea va trece autocamionul pentru ca vine din treapta autoturismului, iar ultimul trece autoturismul.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓