Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 383 din 1192

Cum procedaţi în situaţia dată?

A acordaţi prioritate autoturismului din stânga;
B vă continuaţi drumul;
C acordaţi prioritate autoturismului din dreapta.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În această intersecție întâlniți indicatorul "Drum cu prioritate" însoțit de un panou adițional care indică direcția drumului cu prioritate, deci dumneavoastră circulați pe drumul cu prioritate. Celelalte autoturisme au obligația de a va acorda prioritate de trecere. Autoturismul din dreapta vine de pe un drum fără prioritate iar autoturismul din stânga părăsește drumul cu prioritate și trebuie să vă acorde prioritate de dreapta. Deci în această situație vă continuați drumul deoarece aveți prioritate.

Asadar raspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

82 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.