Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 522 din 1183

Care dintre vehiculele din imagine va intra primul în intersecţie?


A autoturismul;
B motocicleta;
C autocamionul.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Intersecția din imagine este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se găsește instalat un panou adițional care ne informează despre direcția drumului cu prioritate, linia îngroșată indicând direcția drumului cu prioritate.

Autocamionul întâlnește indicatorul “Cedează trecerea” și are obligația de a le acorda prioritate celorlalte vhicule. Autoturismul și motocicleta vin de pe drumul cu prioritate și întâlnesc indicatorul “Drum cu prioritate”, însă motocicleta, virând către stânga, părăsește drumul cu prioritate și are obligația de a-i acorda prioritate de dreapta autoturismului.

Prin urmare, primul prin intersecție va trece autoturismul, urmat de motocicletă, iar ultiumul prin intersecție va trece autocamionul.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓