Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 601 din 1200

Care dintre următoarele fapte constituie infracţiuni?

A nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale;
B conducerea sub influenţa unor produse sau substanţe stupefiante sau a unor medicamente cu efecte similare;
C depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h.

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Nerespectarea semnalelor polițiștilor la trecerea coloanelor oficiale NU este infracțiune, este considerată contravenție și se sancționează cu amendă contravențională din clasa a III-a și cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.


Pentru varianta  B 

Conducerea sub influența unor substanțe psihoactive sau sub influența băuturilor alcoolice, dacă acesta are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se consideră infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.


Pentru varianta  C 

Depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h NU este infracțiune, este considerată contravenție și se sancționează cu amendă contravențională din clasa a IV-a și cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu diferența dintre infracțiune și contravenție --> Codul Rutier -  Infracțiuni și Contravenții
Găsiți aici lecție video cu Infracțiuni - Conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe --> Codul Rutier - Infracțiuni - Conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 3-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 3
Găsiți aici lecție video cu contravenții din clasa a 4-a --> Codul Rutier - Contravenții clasa 4

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 101

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloana;


Pentru varianta  B 

Codul penal - Articolul 336

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 102

(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
e) depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

34 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.