Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 740 din 1192

În acest caz:

A trebuie să permiteţi trecerea autocamionului;
B aveţi voie să viraţi înaintea autocamionului;
C trebuie să permiteţi numai trecerea autoturismului.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În situația dată, întâlniți o intersecție în care circulația este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate și întâlniți indicatorul “Drum cu prioritate” însoțit de panoul adițional care vă indică direcția drumului cu prioritate.

Pe drumul cu prioritate circulați dumneavoastră și autocamionul, autoturismul vine de pe un drum fără prioritate și trebuie să acorde prioritate de trecere.

Între dumneavoastră și autocamion, amândoi întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate”, s-a creat o situație de egalitate, situație în care dumneavoastră virând către stânga părăsiți drumul cu prioritate și trebuie să îi acordați autocamionului prioritate de dreapta.

Prin urmare, în situația dată trebuie să permiteți trecerea autocamionului, după care vă puteți continua deplasarea.

Răspunsul corect este: A

INFO: Cum știm ce indicator are cel care vine din față? Observând panoul adițional care indică direcția drumului cu prioritate prin linia îngroșată, trebuie să înțelegem că cel care vine din față și cel care vine din stânga au instalate indicatoare de pierdere de prioritate, fie „Cedează trecerea” fie „OPRIRE (STOP)”. Indiferent pe care dintre cele două indicatoare le întâlnesc, trebuie să acorde prioritate celor care vin de pe drumul cu prioritate. Prin urmare, chiar dacă nu se observă forma indicatorului celui care vine din față, cu ajutorul panoului adițional suntem informați că acesta are indicator de pierdere de prioritate.

Găsiți aici lecție video cu Prioritatea și acordarea priorități --> Codul Rutier - Prioritatea și acordarea priorități
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

25 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.