Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 750 din 1192

Care este ordinea de trecere a autovehiculelor, dacă ajung simultan în intersecţie?

A autocamionul, tramvaiul, autoturismul;
B autoturismul, autocamionul, tramvaiul;
C tramvaiul, autoturismul, autocamionul.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Deși această intersecție seamană cu o intersecție cu sens giratoriu, nu este, iar circulația este dirijată de indicatoare de reglementare de prioritate. Sub fiecare indicator se găsește instalat câte un panou adițional care ne indică direcția drumului cu prioritate.

Autoturismul și tramvaiul vin de pe drumuri fără prioritate, ambele întâlnind indicatorul “Cedează trecerea” și trebuie să îi cedeze trecerea autocamionului. Autocamionul vine de pe drumul cu prioritate și întâlnește indicatorul “Drum cu prioritate” și va trece primul prin intersecție. Între autoturism și tramvai s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind indicatorul “Cedează trecerea”, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, autoturismul îi va acorda tramvaiului prioritate de dreapta deoarece tramvaiul îi vine din partea dreaptă.

Ordinea de trecere este următoarea: autocamionul, urmat de tramvai iar ultimul prin intersecție va trece autoturismul.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege
Găsiți aici lecție video cu interseția cu sens giratoriu --> Codul Rutier - Intersecția cu sens giratoriu

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

49 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.