Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 38 din 1192

În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţie?

A motocicleta, tramvaiul 1, tramvaiul 2, autocamionul;
B motocicleta, autocamionul, tramvaiul 2, tramvaiul 1;
C tramvaiul 1, tramvaiul 2, motocicleta, autocamionul.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Intersecția din imagine este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, sub fiecare indicator se găsește instalat câte un panou adițional care ne indică direcția drumului cu prioritate. Tramvaiele vin de pe drumuri fără prioritate, ambele întâlnesc indicatorul “Cedează trecerea”, și trebuie să acorde prioritate motocicletei și autocamionului.

Între motocicletă și autocamion s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate”, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, autocamionul ii va acorda prioritate de trecere motocicletei deoarece aceasta îi vine din partea dreaptă.
Prima prin intersecție va trece motocicleta, al doilea va trece autocamionul.

Între tramvaie s-a creat o situație de egalitate, ambele întânind indicatorul “Cedează trecerea”, tramvaiul 1 îi va acorda prioritate de dreapta tramvaiului 2 deoarece acesta îi vine din partea dreaptă. Al treilea prin intersecție va trece tramvaiul 2 iar ultimul va trece tramvaiul 1.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

31 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.